Back to school: bike helmet time!                                                                                                  gratis levering vanaf 240,00 € excl. BTW - voor 14:00 besteld, volgende werkdag geleverd

Microlino is klaar voor productie

31.01.2018

Microlino is klaar voor productie #1Microlino : prête pour la production en série #2Microlino : prête pour la production en série #3Microlino : prête pour la production en série #4Microlino : prête pour la production en série #6

De hedendaagse elektrische herinterpretatie van de BMW Isetta uit de jaren 1950 is klaar voor productie. Het sympathieke elektrische “eitje” is verkrijgbaar vanaf 12.000 euro.

Na een eerste aanwezigheid op het autosalon van Genève in 2016 is het heel stil geworden rond Microlino. Maar achter de schermen zijn de Zwitserse ontwikkelaars van Micro Mobility Systems op zoek gegaan naar een technische partner om hem in Europa in productie te kunnen nemen. Het eerste prototype was nog gemaakt door een Chinees bedrijf, maar de definitieve productie gebeurt bij het Italiaanse Tazzari. Het karretje met een uiterlijk geïnspireerd op de BMW Isetta uit de jaren 1950 heeft een elektromotor van 15 kW (20 pk) en 110 Nm, waarmee hij een topsnelheid haalt van 90 km/h en van 0 naar 50 km/h sprint in 5 seconden. De klant kan kiezen tussen twee batterijen: 8 of 14,4 kWh. Daarmee geraakt hij respectievelijk 120 en 215 kilometer ver. Het interieur van de Microlino, dat uiteraard wat krap is aangezien de auto zelf maar 2,5 meter lang is, biedt plaats aan twee passagiers die voorin naast elkaar zitten, terwijl achterin nog een koffer van 300 liter zit. De basisprijs ligt op 12.000 euro. Deze lente nog zouden de eerste exemplaren op de weg moeten rondrijden.

Bron: www.autogids.be

WAAR KAN JE ONS TERUGVINDEN?

22-24 februari

Mobility of the future

Van 22 tot 24 februari 2018 wordt Brussels Kart Expo omgetoverd tot het mobiliteitssalon van de toekomst waar de mobiliteit van morgen in al zijn facetten zal kunnen ervaren worden. De summit, genaamd Mobility of the Future, omvat een expo, een conferentie en een hackathon. 

Drie tracks vormen de rode draad doorheen het ganse spektakel:

- Stadsmobiliteit en stadsontwerp
- Slimme en duurzame mobiliteit
- Geconnecteerde en autonome voertuigen

Tijdens de expo zullen zowel startups als gevestigde bedrijven in mobiliteit hun innovatieve oplossingen voorstellen aan het grote publiek. De focus ligt er op interactiviteit, zodat de aanwezigen niet enkel alles kunnen zien maar zelf ook ervaren hoe de toekomst van mobiliteit vorm krijgt. Er wordt eveneens een testparcours voorzien met elektrische wagens, steps, hoverboards en andere technologische hoogstandjes. 

Voor meer informatie: www.mobilityofthefuture.be 

18-21 januari

#WeAreMobility by Febiac

Mobiliteit is een zaak van iedereen. De mobiliteit van personen en goederen, in welk vorm dan ook, is vandaag een belangrijke uitdaging die voortdurend blijft evolueren.

FEBIAC, de Federatie van de auto- en tweewielerindustrie in België en het Groothertogdom Luxemburg, heeft daarom besloten een deel van zijn inspanningen toe te spitsen op de eerste editie van het salon

#WeAreMobility is een nieuw platform waar elke bezoeker kan kennismaken met de huidige en toekomstige mobiliteitsoplossingen aan de hand van concrete ervaringen, die van 18 tot 21 januari 2018 worden georganiseerd in Paleis 10 van Brussels Expo.

In de pers:

RTBF

La BMW Isetta fait son retour dans une version 100% électrique: le Microlino

BX1

#WeAreMobility: la mobilité douce à l’honneur au Salon de l’Auto

 

 Aftermovie